Dr. Josep Antoni Alcover
Zoòleg / Paleontòleg

Josep Antoni Alcover

Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona.

68 anys, casat amb Francisca Comas; dos fills, Carme i Enric.

Investigador Científic del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), adscrit a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, centre mixt del CSIC i de la Universitat de les Illes Balears).

Fins 2016 (8 anys) i 2020-2021, vice-director de l’IMEDEA (UIB-CSIC).

Temes d’interès: Evolució dels vertebrats insulars. Endemismes insulars. Aus fòssils. Adaptacions morfològiques. Colonització humana de les illes. Extinció d’espècies. Documentació arqueològica d’introduccions d’espècies. Biogeografia insular. Descripcions de espècies noves de vertebrats. Col·leccions científiques.

Publicacions científiques en revistes internacionals i nacionals sobre vertebrats insulars, principalment de Balears i illes de la Macaronèsia.

Link: IMEDEA.UIB

Publicacions divulgatives a revistes nacionals. Premi Miquel dels Sants Oliver, Ciutat de Palma de Periodisme, 1973 (com a membre de l’equip Por la Defensa de la Naturaleza y el Paisaje, articles al Diario de Mallorca).

Comissari, juntament amb Margalida Llabrés i Lluis Moragues,  de l’exposició Les Balears abans dels Humans (2000-2001, Palma, Inca, Maó, Sant Antoni de Portmany; >20.000 visitants).

11 llibres com autor, coautor o editor.

Investigador Principal de 17 projectes competitius nacionals i internacionals finançats (dos per National Geographic Society), participant a altres quatre.

Co-fundador i soci del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB).

President de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), anys 1994 a 1999.