Fotografia: Jordi Muntaner. Interrogants: Aina Bonner

 

Repte 9

 

El novè repte tracta de comparar l’èxit relatiu de dues classes de vertebrats -els mamífers (Mammalia) i les aus (Aves)- en l’ocupació altitudinal del nostre planeta, des dels límits més baixos de la Biosfera fins els més alts.

Quina de les dues Classes de Vertebrats penseu que presenta un major rang d’ocupació altitudinal a la Biosfera? Els mamífers o les aus?

Quins són els extrems superior i inferior d’aquesta ocupació per a cada Classe? Aquesta darrera pregunta es pot desdoblar en dues: (1) els extrems en que estan presents, i (2) els extrems en que es poden reproduir.

Quina Classe guanya en aquesta “competició” d’ocupació altitudinal de la Biosfera?

 

 

5/5 - (2 votes)

Josep Antoni Alcover

Zoòleg i paleontòleg de vertebrats. Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. 68 anys, casat amb Francisca Comas; dos fills, Carme i Enric. Investigador Científic del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, adscrit a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, centre mixt del CSIC i de la Universitat de les Illes Balears). Fins 2016 (8 anys) i 2020-2021, vice-director de l’IMEDEA (UIB-CSIC). Temes d’interès: Evolució dels vertebrats insulars. Endemismes insulars. Aus fòssils. Extinció d’espècies. Documentació arqueològica d’introduccions d’espècies. Biogeografia insular. Descripcions de espècies noves de vertebrats. Col·leccions científiques. Publicacions científiques en revistes internacionals i nacionals sobre vertebrats insulars, principalment de Balears i illes de la Macaronèsia. Publicacions divulgatives a revistes nacionals. Comissari de l’exposició Les Balears abans dels Humans (2000-2001, Palma, Inca, Maó, Sant Antoni de Portmany; >20.000 visitants). 10 llibres com autor, coautor o editor. Investigador Principal de 17 projectes competitius nacionals i internacionals finançats (dos per National Geographic Society), participant a altres quatre. Co-fundador i soci del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). President de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), anys 1994 a 1999.

Deixa un comentari / resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *