Fotografia: Jordi Muntaner. Interrogants: Aina Bonner

 

Repte 17

Avui vos present quatre cranis d’uns ocells. El repte és identificar a quines espècies pertanyen. No són males d’identificar.

Heus aquí els cranis. A davall, algunes pistes.

Pistes:

  1. Totes aquestes espècies es troben a Mallorca. Dues, criant. Les altres dues, en migració.
  2. Antigament totes aquestes espècies es consideraven membres del mateix Ordre (un “Ordre” és un grup natural que s’inclou en una “Classe” -en aquest cas, la Classe Aves, que inclou espècies de diferents gèneres i famílies). Eren els únics representants d’aquest Ordre a Mallorca. Actualment, una d’aquestes espècies (la més abundant a Mallorca) s’ha situat a un altre Ordre d’ocells, mentre que les altres tres es mantenen al mateix Ordre que abans.
  3. Per jo, són els ocells més bonics que es poden trobar a Mallorca. Tots quatre són molt vistosos.
5/5 - (2 votes)

Josep Antoni Alcover

Zoòleg i paleontòleg de vertebrats. Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. 68 anys, casat amb Francisca Comas; dos fills, Carme i Enric. Investigador Científic del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, adscrit a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, centre mixt del CSIC i de la Universitat de les Illes Balears). Fins 2016 (8 anys) i 2020-2021, vice-director de l’IMEDEA (UIB-CSIC). Temes d’interès: Evolució dels vertebrats insulars. Endemismes insulars. Aus fòssils. Extinció d’espècies. Documentació arqueològica d’introduccions d’espècies. Biogeografia insular. Descripcions de espècies noves de vertebrats. Col·leccions científiques. Publicacions científiques en revistes internacionals i nacionals sobre vertebrats insulars, principalment de Balears i illes de la Macaronèsia. Publicacions divulgatives a revistes nacionals. Comissari de l’exposició Les Balears abans dels Humans (2000-2001, Palma, Inca, Maó, Sant Antoni de Portmany; >20.000 visitants). 10 llibres com autor, coautor o editor. Investigador Principal de 17 projectes competitius nacionals i internacionals finançats (dos per National Geographic Society), participant a altres quatre. Co-fundador i soci del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). President de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), anys 1994 a 1999.

Deixa un comentari / resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *