Fotografia: Jordi Muntaner. Interrogants: Aina Bonner

 

Repte 22

Al Repte 19, fa unes setmanes, vàrem explorar l’ús de les ales com a “instruments” de brega. Avui el repte va d’un ús molt diferent de les ales:

Quin és l’únic ocell que “toca el violí” a les seves exhibicions sexuals? Dit d’una altra forma: hi ha un ocell que sense cantar, mecànicament, crea un to semblant al d’un violí, entre un fa sostingut i un sol. Quin és i com ho fa?

Vius! La pregunta va d’un ocell que empra un “instrument” de corda, no de percussió ni de vent. Una pista: toca amb els “avantbraços”.

 

Atenció

La meva Solució a aquest Repte es publicarà el proper 13 de setembre, ja que la setmana vinent seré de vacances. Hi ha més temps per rebre respostes!

5/5 - (3 votes)

Josep Antoni Alcover

Zoòleg i paleontòleg de vertebrats. Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. 68 anys, casat amb Francisca Comas; dos fills, Carme i Enric. Investigador Científic del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, adscrit a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, centre mixt del CSIC i de la Universitat de les Illes Balears). Fins 2016 (8 anys) i 2020-2021, vice-director de l’IMEDEA (UIB-CSIC). Temes d’interès: Evolució dels vertebrats insulars. Endemismes insulars. Aus fòssils. Extinció d’espècies. Documentació arqueològica d’introduccions d’espècies. Biogeografia insular. Descripcions de espècies noves de vertebrats. Col·leccions científiques. Publicacions científiques en revistes internacionals i nacionals sobre vertebrats insulars, principalment de Balears i illes de la Macaronèsia. Publicacions divulgatives a revistes nacionals. Comissari de l’exposició Les Balears abans dels Humans (2000-2001, Palma, Inca, Maó, Sant Antoni de Portmany; >20.000 visitants). 10 llibres com autor, coautor o editor. Investigador Principal de 17 projectes competitius nacionals i internacionals finançats (dos per National Geographic Society), participant a altres quatre. Co-fundador i soci del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). President de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), anys 1994 a 1999.

Deixa un comentari / resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *