Fotografia: Jordi Muntaner. Interrogants: Aina Bonner

 

Repte 25

Avui m’he mirat un llibre de Schreiber i Burger sobre Biologia d’Ocells Marins.  Al final del llibre presenta una llista d’ocells marins que s’inclouen als Ordres Sphenisciformes, Procellariiformes, Gaviformes, Suliformes, Pelecaniformes, Charadriiformes i Cinociiformes.  Hi ha, però, altres ordres (almanco 3) que contenen espècies que es poden alimentar eventualment de recursos marins (i algunes de les seves espècies es poden arribar a alimentar bàsicament de recursos marins).

 El Repte és: Podeu esmentar alguns exemples d’aus que no pertanyen als ordres esmentats a dalt i que es poden alimentar de recursos marins, tot i que pertanyen a ordres d’aus que essencialment s’alimenten de recursos terrestres (incloses aigües dolces i salobroses)? A quins ordres pertanyen?

 

4.5/5 - (2 votes)
Josep Antoni Alcover

Zoòleg i paleontòleg de vertebrats. Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. 68 anys, casat amb Francisca Comas; dos fills, Carme i Enric. Investigador Científic del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, adscrit a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, centre mixt del CSIC i de la Universitat de les Illes Balears). Fins 2016 (8 anys) i 2020-2021, vice-director de l’IMEDEA (UIB-CSIC). Temes d’interès: Evolució dels vertebrats insulars. Endemismes insulars. Aus fòssils. Extinció d’espècies. Documentació arqueològica d’introduccions d’espècies. Biogeografia insular. Descripcions de espècies noves de vertebrats. Col·leccions científiques. Publicacions científiques en revistes internacionals i nacionals sobre vertebrats insulars, principalment de Balears i illes de la Macaronèsia. Publicacions divulgatives a revistes nacionals. Comissari de l’exposició Les Balears abans dels Humans (2000-2001, Palma, Inca, Maó, Sant Antoni de Portmany; >20.000 visitants). 10 llibres com autor, coautor o editor. Investigador Principal de 17 projectes competitius nacionals i internacionals finançats (dos per National Geographic Society), participant a altres quatre. Co-fundador i soci del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). President de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), anys 1994 a 1999.

Deixa un comentari / resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *