Fotografia: Josep Antoni Alcover. Interrogants: Aina Bonner

Repte 26

Avui el Repte va d’alimentació, i és doble.

1. Com sabeu, els Remugants són uns mamífers especialitzats en menjar fulles o herbes gràcies a tenir uns estómacs amb càmeres especials gràcies a les quals les poden digerir. La primera qüestió: hi ha cap ocell que tingui un mecanisme “similar” que li permeti menjar fulles o herbes? Quin o quins (si és que n’hi ha o n’hi ha hagut cap)?

2. Segona qüestió: Les falgueres són especialment males de digerir… Hi ha ocells que es puguin alimentar de falgueres??? Quins (si és que n’hi ha o n’hi ha hagut…)?

Valora este post

Josep Antoni Alcover

Zoòleg i paleontòleg de vertebrats. Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. 68 anys, casat amb Francisca Comas; dos fills, Carme i Enric. Investigador Científic del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, adscrit a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, centre mixt del CSIC i de la Universitat de les Illes Balears). Fins 2016 (8 anys) i 2020-2021, vice-director de l’IMEDEA (UIB-CSIC). Temes d’interès: Evolució dels vertebrats insulars. Endemismes insulars. Aus fòssils. Extinció d’espècies. Documentació arqueològica d’introduccions d’espècies. Biogeografia insular. Descripcions de espècies noves de vertebrats. Col·leccions científiques. Publicacions científiques en revistes internacionals i nacionals sobre vertebrats insulars, principalment de Balears i illes de la Macaronèsia. Publicacions divulgatives a revistes nacionals. Comissari de l’exposició Les Balears abans dels Humans (2000-2001, Palma, Inca, Maó, Sant Antoni de Portmany; >20.000 visitants). 10 llibres com autor, coautor o editor. Investigador Principal de 17 projectes competitius nacionals i internacionals finançats (dos per National Geographic Society), participant a altres quatre. Co-fundador i soci del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). President de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), anys 1994 a 1999.

Deixa un comentari / resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *